Advertentie

Vandenbroucke: 'Anciaux welkom bij sp.a'

Frank Vandenbroucke ©Photo News

Volgens Vlaams vice-minister-president Frank Vandenbroucke is Bert Anciaux welkom bij de sp.a. 'Iedereen die de sp.a kan versterken en die wil meewerken aan ons sociaal-democratisch project is welkom', zei Vandenbroucke in een reactie aan het persagentschap Belga.

(belga) - Het vertrek van Anciaux bij VlaamsProgressieven hoeft volgens Vandenbroucke geen impact te hebben op zijn positie binnen de Vlaamse regering. Ook collega-ministers Kathleen Van Brempt en Hilde Crevits gaan ervan uit dat er geen impact zal zijn op de werking van de Vlaamse regering.


'We hebben aan de VlaamsProgressieven de tijd gegeven om uit deze moeilijke situatie te geraken', legt Vandenbroucke uit. Hij ziet geen graten in een eventuele overstap van Anciaux naar de sp.a. Op de vraag of de sp.a Anciaux een mooie plaats heeft aangeboden voor de Europese en regionale verkiezingen van volgend jaar, antwoordde Vandenbroucke: 'Zo werken wij niet'.

Het vertrek van Anciaux bij Vl.Pro hoeft volgens Vandenbroucke alvast geen impact te hebben op de werking van de Vlaamse regering. Ook Vlaams minister Kathleen Van Brempt ziet geen probleem voor het functioneren van de Vlaamse bewindsploeg. CD&V-minister Hilde Crevits van haar kant laat in een eerste reactie verstaan dat zij ervan uitgaat dat Anciaux het regeerakkoord 'loyaal mee zal blijven uitvoeren'./

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud