Vankrunkelsven toch niet voor verlaging maximumsnelheid gewestwegen

(belga) - VLD-senator Patrik Vankrunkelsven weerlegt dat hij met een wetsvoorstel de maximumsnelheid op gewestwegen wil verlagen tot 70 km/uur.

In een aantal kranten stond dinsdag te lezen dat Vankrunkelsven een wetsvoorstel klaar heeft om de maximumsnelheid op de gewestwegen te verlagen van 90 tot 70 km/uur. De VLD-senator laat weten dat zijn voorstel anders moet worden geĆÆnterpreteerd.

Momenteel geldt op onze gewestwegen de 90-norm en worden de uitzonderingen aangegeven door 70-borden. Die uitzonderingen worden steeds talrijker en leiden tot het plaatsen van duizenden 70-borden. 'Een absurde situatie', oordeelt Vankrunkelsven die met zijn wetsvoorstel een einde wil maken aan de bestaande onduidelijkheid alsook kosten wil besparen.

'Mijn voorstel is gewoon de regel om te draaien, zonder de feitelijke maximumsnelheid te veranderen. Als men op de plaatsen waar 70 km/u ook nu niet van toepassing is, een maximumsnelheid van 90 km/uur voorziet, dan spaart men over het ganse land massa's overbodige verkeersborden uit en is de verkeerssituatie duidelijker', aldus nog Vankrunkelsven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud