Vanvelthoven: 'Verder onderhandelen over uitwerking pact'

(belga) - Peter Vanvelthoven (sp.a), de nieuwe minister van Werk, stelde in een reactie dat de afwijzing door de vakbonden van het generatiepact er zat aan te komen. Aan de krachtlijnen van het pact kan volgens hem niet meer geraakt worden, maar over de uitvoering en concrete uitwerking van de maatregelen zal nog heel wat intens overleg met de sociale partners nodig zijn.

Vanvelthoven, sinds zondag in opvolging van Freya Van den Bossche minister van Werk, wijst erop dat de vakbonden wel akkoord gaan met heel wat maatregelen uit het generatiepact, maar dat enkele punten voor hen onaanvaardbaar zijn.

Maar het pact is het resultaat van lange onderhandelingen met de sociale partners, vakbonden en werkgevers. Het is een evenwichtig document en er kan dus niet opnieuw over onderhandeld worden, zegtde sp.a-minister.

Het komt er voor hem op aan om verder te overleggen met de sociale partners over de uitvoering van het pact. Het generatiepact is immers tot stand gekomen met heel wat invloed van de vakbonden.

24016252

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud