VDAB ook in middelbare scholen

De Vlaamse regering zoekt in haar Businessplan voor Vlaanderen wegen om het technisch onderwijs op te waarderen. Dat blijkt uit de ontwerptekst van het plan. De redactie van De Tijd kon de tekst inkijken.

(tijd) De regering hoopt infrastructuur van de VDAB ook voor het middelbaar onderwijs te kunnen gebruiken. Nu kan dat niet, omdat scholieren geen werk zoeken en dus niet tot de VDAB-doelgroep behoren. Toch beschikt de VDAB bijvoorbeeld over infrastructuur om jongeren met een vorkheftruck te leren rijden, terwijl die voor scholen niet evident is.

Autoassemblage

In dezelfde logica zou rond iedere grote autoassemblagefabriek, zoals Volvo Gent of Opel Antwerpen, een netwerk van beroepsopleidingen, technische scholen en leveranciers moeten komen. Dat maakt het makkelijker leraren bij te scholen, jobstudenten te vinden en stages aan te bieden. Er zijn ook plannen voor een 'datingwebsite' voor stages.

Betere en meer gewaardeerde technische opleidingen zijn maar een onderdeel van het honderdvijftig pagina's dikke Businessplan voor Vlaanderen. Over de officiƫle naam ervan is overigens nog geen uitsluitsel. 'Vlaanderen in actie', was een van de werktitels, al lijkt ook 'Vlaanderen Voluit' kans te maken.

De Vlaamse regering stelt haar Businessplan voor op 10 juli.

BH

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud