'Veiligheidsdiensten Brussels Airport niet gefaald'

(foto sofie van hoof) ©Sofie Van Hoof

De veiligheidsdiensten op Brussels Airport hebben niet gefaald, oordeelt staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V). Hij zei dat woensdag in De Ochtend op Radio 1, naar aanleiding van de gebeurtenissen waarbij een jongeman tot twee maal toe op de tarmac van de luchthaven kon komen.

(belga) - "De omheining rond de luchthaven is een kleine 30 kilometer lang. Die wordt niet gecontroleerd alsof het een gevangenis is, maar er wordt wel degelijk streng gecontroleerd,' verduidelijkte Schouppe.

Dat de jongeman snel opgepakt kon worden, is voor de staatssecretaris dan ook het bewijs dat de veiligheidsdiensten hun werk doen. Wel hebben die hun aandacht volgens hem vooral gevestigd op sabotage door passagiers. Hij benadrukte ook dat vliegtuigen bij incidenten een ganse reeks controles ondergaan voor ze opnieuw de lucht in mogen.

Maatregelen

Volgens Schouppe zorgden de recente internationale incidenten wel voor verscherpte veiligheidsmaatregelen op Brussels airport, "op een manier die niet commercieel is". "De veiligheid is nooit absoluut, maar al het mogelijke wordt gedaan om de veiligheid toch te garanderen," vervolgt hij.

Tot slot verwacht hij dat de EU op korte termijn bijkomende maatregelen zal treffen op het vlak van veiligheid op luchthavens. Welke die concreet zullen zijn, zal besproken worden onder de 27 lidstaten, besloot hij.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud