Verhofstadt geeft prioriteit aan meer jobs

(belga) - De regering heeft in moeilijke tijden moeilijke keuzes durven maken. De keuze voor 200.000 jobs is daar een voorbeeld van. Dat heeft premier Guy Verhofstadt tijdens zijn beleidsverklaring duidelijk gemaakt in de Kamer. 'Werk, werk en nog eens werk is de prioriteit van paars', benadrukte de regeringsleider die de oppositie opriep mee te werken aan het creëren van nieuwe banen.

De beleidsverklaring betekent meteen de officiële start van het nieuwe parlementaire jaar op federaal niveau. Pas nadat de Kamer de regering het vertrouwen geeft, kan die echt uit de startblokken schieten. De stemming over de motie van vertrouwen volgt pas donderdag. Eerst wordt woensdag gedebatteerd over de beleidsverklaring.

Premier Verhofstadt (foto: belga) hamerde in zijn verklaring op de noodzaak om in economisch slechte tijden niet bij de pakken te blijven zitten. Aangezien ons land al enkele sociale drama's doormaakte, heeft de regering maar één prioriteit: zorgen voor meer werk. De voorstellen van de werkgelegenheidsconferentie moeten dan ook zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Verhofstadt rekent daarbij op de hulp van de oppositie. Maar, ook nadien moeten nog de nodige hervormingen worden doorgevoerd, voegde de regeringsleider eraan toe.

De eerste minister beklemtoonde ook dat zijn ploeg er voor de vijfde maal op rij in geslaagd is om een begroting in evenwicht voor te leggen. De schuld daalt voor het eerst sinds lang onder de 100 procent van het bruto binnenlands product (BBP).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud