Verhofstadt stelt politiek topoverleg over Suez uit

(tijd) - Premier Guy Verhofstadt stelde maandag het geplande politieke topoverleg over het uitkoopbod van de Franse groep Suez op de stroomleverancier Electrabel uit. Intermixt, de koepel van de gemengde intercommunales, besliste daarop de voor vandaag geplande vergadering eveneens uit te stellen. Dat bericht De Tijd.

Het is wachten op de goedkeuring van de prospectus van Suez door de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Die wordt nu pas verwacht tegen eind deze week, begin volgende week.

De klok tikt. Suez wil op 29 september officieel het uitkoopbod op Electrabel lanceren. De Belgische gemeenten wachten op advies. Hun participatie in Electrabel is goed voor zowat 1 miljard euro, als wordt ingegaan op het bod van de Franse groep. De vraag waarop een antwoord moet komen, is wat de lokale besturen best doen met het geld. Wallonië ziet wel iets in een instap in Suez, Vlaanderen mikt op een verankering van de distributie en het transport van elektriciteit en gas.

Zowat alle partijbureaus bogen zich maandag over het dossier. Er zijn dan wel communautaire tegenstellingen, toch is het water tussen het noorden en het zuiden van het land volgens sommigen niet zo diep. De PS sluit niet uit dat er een consensus over de verankering van de distributie en het transport van gas en elektriciteit ontstaat. De gemeenten hopen op nieuwe dividendenstromen vanuit Elia, dat instaat voor het transport van elektriciteit, en Fluxys, dat instaat voor het transport van gas. WVDV

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud