Verhofstadt vergadert met top Suez

Premier Guy Verhofstadt heeft woensdagmorgen vergaderd met topmensen van Suez over de nakende fusie met Gaz de France en de gevolgen daarvan voor de Belgische energiemarkt.

(belga) Bij de delegatie van Suez bevonden zich Electrabel-topman Jean-Pierre Hansen en Suez-bestuurder Etienne Davignon. Bijkomende commentaar over de vergadering wou men bij Verhofstadt niet kwijt.

De fusie tussen Suez en Gaz de France is belangrijk voor België, omdat de nieuwe groep nagenoeg een monopolie zou krijgen over de Belgische energiemarkt.

Dinsdag vergaderde de federale regering met de gewestregeringen om hun posities in het dossier op elkaar af te stemmen. Ze stelden dat de fusie gebruikt moeten worden om meer concurrentie op de energiemarkt te creëeren. Daarvoor moeten er meerdere slagkrachtige spelers op de energiemarkt zijn.

Om dat te verkrijgen, moet Gaz de France volgens de regeringen zijn aandelen in stroomproducent SPE verkopen en moeten alle spelers op de markt over voldoende nucleaire energie kunnen beschikken.

Op de gasmarkt, waar nagenoeg geen concurrentie meer zal overblijven, zijn volgens de regeringen 'doortastende' maatregelen nodig.

De woordvoerder van Verhofstadt zegt dat er op regelmatige basis vergaderingen zijn met Suez en Gaz de France over het fusiedossier. Over de inhoud ervan wordt achteraf niet gecommuniceerd, omdat er telkens terugggekoppeld wordt naar de gewestregeringen en de andere ministers van de federale regering, aldus de woordvoerder van de premier.

Ook bij Suez wou men geen commentaar kwijt over de ontmoeting.

(foto belga)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud