Verhofstadt verheugd over 'kleine' bijdrage Vlaamse regering

(belga) - Premier Guy Verhofstadt is tevreden met 'de bescheiden bijdrage' die de Vlaamse regering levert tot de uitvoering van het Generatiepact. Dat viel zondag te horen op het kabinet van de eerste minister.

Vlaams minister-president Yves Leterme deed zondag in De Zevende Dag een nieuw Vlaams actieplan uit de doeken om de jeugdwerkloosheid te counteren. Dat moet volgens de Vlaamse regeringsleider mee helpen om de situatie te ontmijnen die tussen de sociale partners en de federale regering is ontstaan omwille van het Generatiepact.

In een reactie op het voorstel van Leterme laat Verhofstadt weten zich te verheugen over 'de bescheiden bijdrage' van de Vlaamse regering. De woordvoerder van de premier wijst erop dat het Vlaams plan gespreid over twee jaar 15 miljoen euro kost. Met het Generatiepact is 1 miljard euro gemoeid.

Leterme zei zondag te betreuren dat de deelstaten niet betrokken werden bij de discussie. Volgens Verhofstadts woordvoerder vonden echter verschillende vergaderingen plaats met de federale en gewestelijke ministers van Werk. Vlaams minister Frank Vandenbroucke was op die vergaderingen aanwezig, luidt het.

Daarnaast wijst het kabinet-Verhofstadt erop dat het pact vorige woensdag ook ter sprake kwam op het overlegcomité van de verschillende overheden. Het overlegcomité stemde in met het nationaal hervormingsplan 2005-2008, dat vastlegt hoe België de Europese Lissabon-doelstellingen wil halen. Het Generatiepact maakt integraal deel uit van dat nationaal plan.

Wat de communicatie over het plan betreft, herhaalde de woordvoerder dat de federale regering van plan is om naar aanleiding van de goedkeuring van het pact klaar en duidelijk uit te leggen wat erin staat. Hetzelfde zal gebeuren bij de uitvoering van het pact, klink het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud