Advertentie

Verhofstadt woedend over eredoctoraat Kabila

Premier Guy Verhofstadt en minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht zijn woedend om het eredoctoraat van de Koninklijke Militaire School (KMS) dat minister van Defensie André Flahaut aan de Congolese president Joseph Kabila wil verlenen.

(belga) Dat berichten De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk dinsdag.Flahaut maakte het nieuws over de eretitel voor Kabila vorige vrijdag bekend tijdens een bezoek aan Kinshasa, een reis die hij ondernam tegen het uitdrukkelijke voorbehoud van premier Verhofstadt. Flahaut zou Kabila voor eind maart hebben uitgenodigd. Verhofstadt en De Gucht zijn bijzonder boos.

Een en ander heeft ook te maken met een mogelijk bezoek van koning Albert aan Congo. De regering had besloten dat de minister van Buitenlandse Zaken zou uitmaken wanneer en hoe een koningsbezoek aan Congo zou plaatsvinden. Ondertussen moesten alle ministers terughoudendheid aan de dag leggen en niet de indruk geven dat België zich bemoeide met de regeringsvorming in Congo. Flahaut reisde toch naar Congo en ging daarna ook in Angola verklaringen afleggen namens België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud