Verhofstadt ziet ' geen reden tot sfeer van angst'

(belga) - 'Er is geen reden om een sfeer van angst of onveiligheid te creëren of een gemeenschap of godsdienst te viseren', zei premier Guy Verhofstadt vrijdag na afloop van de ministerraad. Voor hem gaat het om 'enkele rotte appels' die zich manifesteren wegens evenementen in het buitenland en meer bepaald Nederland.

De premier feliciteerde de Antwerpse federale politie en het Antwerps parket voor het opsporen en oppakken van de man die verantwoordelijk was voor de dreigementen aan het adres van sp.a-senatrice Mimount Bousakla.

Verhofstadt riep iedereen op om verder inspanningen te leveren om samen te leven. Hij verheugde zich over het initiatief van de Turkse moskeeën om zich meer open te stellen en hoopte dat ook alle andere gemeenschappen eenzelfde signaal zouden geven.

Hij wees er nog op dat de bedreigingen niet abnormaal zijn bij internationale spanningen. Hij verwees naar de Antrax-dreiging na de aanslagen van 11 september en andere dreigingen bij het begin van de Tweede Golfoorlog. 'In België is er vandaag geen enkele indicatie van een specifieke dreiging of een verband met gebeurtenissen in het buitenland', aldus de premier, die benadrukte dat men evenwel waakzaam diende te blijven.

22351918

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud