Vermiste Annick Van Uytsel dood teruggevonden

Het lichaam dat donderdagavond uit het Albertkanaal in Lummen is gevist, is wel degelijk dat van de vermiste Annick Van Uytsel. Dat heeft het Leuvense parket meegedeeld. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

(belga) Het lichaam, dat in een pak gewikkeld was, werd donderdag omstreeks 17 uur opgemerkt in het Albertkanaal. Duikers haalden het uit het water waarna gewacht werd op een wetsgeneesheer en de parketten van Leuven en Hasselt. Na een eerste onderzoek ter plaatse werd besloten het over te brengen naar het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven, waar het kort voor 21 uur aankwam.

Omstreeks 22 uur deelde parketwoordvoerder Patrick Vits mee dat het lichaam geïdentificeerd was als dat van de vermiste Annick Van Uytsel.

Het 18-jarige meisje verdween zaterdagochtend tussen Schaffen en Diest. Zij was naar een fuif van de jeugdbeweging geweest waar ze omstreeks 4 uur vertrokken was met een aantal vrienden. Zij voelde zich niet helemaal in orde maar besloot het laatste deel van de weg naar huis alleen af te leggen.

Toen het meisje om 6.30 uur nog niet thuis was, probeerde haar moeder haar op haar gsm te bereiken maar er werd niet geantwoord. Dat was het laatste signaal van Annicks gsm dat werd opgepikt, door een zendmast in de buurt van het afrittencomplex van de E314 in Halen. De ouders van het meisje verwittigden zaterdagochtend de politie, die onmiddellijk een speuractie op touw zette.

De eerste dagen werd vooral in de regio Schaffen-Diest gezocht, langs de weg die Annick Van Uytsel aflegde van de fuif naar haar woning, maar de laatste dagen concentreerden de zoekacties zich rond de E314 in Halen en in het bosrijk gebied daar rond. Donderdag werden daarbij voor het eerst ook militairen ingezet. Het was een helikopter van het leger, een Agusta, die rond 17 uur het pak zag drijven in het Albertkanaal in Lummen.

De oevers van het Albertkanaal, rond de plek waar het pak werd aangetroffen, zijn donderdagavond nog doorzocht door de speurders. Dat zal vermoedelijk ook vandaag verder gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud