'Verstrepen blijft in Vlaanderen'

Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker, LDD) behoudt zijn zitje in het Vlaams Parlement. Het LDD-kopstuk Jean-Marie Dedecker verhuist waarschijnlijk wel naar de Kamer. Dat schrijven de Corelio-kranten vrijdag.

(belga) Jean-Marie Dedecker en Jurgen Verstrepen raakten bij de federale parlementsverkiezingen op 10 juni verkozen in de Kamer, wat de twee kopstukken van Lijst Dedecker voor een dilemma plaatst: ofwel naar de Kamer vertrekken, waar ze verkozen zijn, met het nadeel dat een Open VLD'er of Vlaams Belanger hun plaats in het Vlaams Parlement inneemt, ofwel in het Vlaams Parlement blijven, met het voordeel dat hun vervangers in de Kamer politici van LDD zijn.

Het ziet ernaar uit dat de jonge partij voor de gulden middenweg kiest. Jurgen Verstrepen blijft alvast in het Vlaams Parlement, bevestigde Dedecker donderdagavond aan de Corelio-kranten. Verstrepen is mediaspecialist, een Vlaamse bevoegdheid, en heeft weinig affiniteit met de Kamer. Dedecker zou dan zijn onervaren fractie in de Kamer leiden.

De naamsverandering van Lijst Dedecker is intussen op de lange baan geschoven. Het was de bedoeling dat de partij na de verkiezingen zou worden omgedoopt tot de Partij van het Gezond Verstand. De partij beseft nu dat LDD een merknaam is geworden die ze niet zomaar mag weggooien.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud