Advertentie

'Vertraging stedenbouw remt herstel'

Foto Belga ©BELGA

Uit een enquête van Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Verfaillie (CD&V) bij 64 West-Vlaamse gemeenten blijkt dat bouwvergunningen zes maanden tot een jaar op zich laten wachten. Volgens Verfaillie bemoeilijkt die lange termijn het economisch herstel. Dat schrijft De Zondag.

(belga) - Eind vorig jaar kondigde Vlaamse minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld) een actieplan aan waarbij zijn diensten prioriteit zouden geven aan de bouwvergunningsaanvragen die een belangrijke impact hadden op de werkgelegenheid. Van Mechelen hoopte tegen 15 februari meer dan 3.000 woningen en een hele reeks grotere infrastructuurwerken vergund te krijgen, om zo te vermijden dat de bouwsector in de tweede jaarhelft van 2009 stilvalt.

Het plan heeft nu geleid tot 2.865 verleende vergunningen voor woongelegenheden en 282 voor grote infrastructuurwerken. In West-Vlaanderen alleen raakten 632 woongelegenheden en 57 infrastructuurprojecten vergund.

Volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Verfaillie heeft de vertraging bij aflevering van vergunningen voor gevolg dat steden en gemeenten niet meteen meehelpen in het economisch herstel en onvoldoende kunnen genieten van de lagere aannemingsprijzen.

Stedenbouw deed aan Verfaillie de belofte dat alles in het werk zal worden gesteld om de behandelingstermijnen in te korten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud