Vertrouwenscrisis artsen-Demotte houdt aan

(belga) - De vertrouwenscrisis tussen de artsen en hun bevoegde minister Rudy Demotte (Sociale Zaken en Volksgezondheid) houdt aan. Dat blijkt uit een enquête van de Artsenkrant.

De rondvraag gebeurde in de tweede week van september bij 1.300 artsen. Daaruit blijkt dat acht op de tien artsen vrezen dat het beleid van Demotte de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in het gedrang brengt. Zeven op de tien artsen denken dat dat ook het geval zal zijn voor de specialistische geneeskunde. Ruim 85 procent vindt de volmachten van Demotte om snel in te grijpen als het budget van de ziekteverzekering dreigt te ontsporen ongerechtvaardigd. Een peiling in juli gaf gelijkaardige resultaten.

Artsen zeggen vooral de afbouw van de administratie (74 procent), meer respect van de overheid (69 procent), meer autonomie voor de artsen (52 procent) en het behoud van de index (52 procent) te wensen. Ze ergeren zich ook aan "voortdurende wijzigingen in de regels voor het voorschrijven en terugbetalen van geneesmiddelen".

Een op drie ondervraagden overweegt dan ook op zaterdag 24 september deel te nemen aan de nationale artsenbetoging tegen het volmachtenbeleid van Demotte.

23859836

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud