Vervotte weigert gesprek met OVS

©BELGA

Minister Inge Vervotte (CD&V) wil stiptere treinen. Voor de nieuwe minister van Overheidsbedrijven is de Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel (OVS) echter geen gesprekspartner, zo schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk donderdag.

(belga) - De OVS voert al enkele weken stakings- en prikacties, en heeft ook voor het jaareinde een werkonderbreking aangekondigd. De nieuwe minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) noemde woensdag nadrukkelijk de treinreiziger als slachtoffer van het sociaal conflict bij de Spoorwegen.

Vervotte wil dat in de komende dagen en weken een oplossing wordt gezocht voor de conflictsfeer. Of ze daarmee de werkonderbreking van het jaareinde ongedaan kan maken, is erg onwaarschijnlijk, temeer omdat Vervotte niet rechtstreeks wil praten met de kleinere bond OVS, die vooral machinisten groepeert.

"Ik praat met de representatieve vakbonden. De OVS zit niet in het paritair comité. In die zin blijft de lijn van het verleden aangehouden." De nieuwe voogdijminister van het spoor vindt overigens dat de NMBS-directie in samenspraak met de vakbonden moet proberen stakingen zoveel mogelijk te vermijden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud