Vlaams Belang eist hogere pensioenen

De minimumpensioenen voor zelfstandigen moeten onmiddellijk met 15 procent stijgen en de pensioenuitkeringen voor werknemers met 60 tot 90 euro netto al naargelang de grootte van het pensioen. Dat eiste Vlaams Belangvoorzitter Frank Vanhecke dinsdag op de 1 meiviering van de partij.

(belga) De manifestatie vond plaats in Bazel (Kruibeke) aan het standbeeld van Amedee Verbruggen, de grondlegger van de Vlaamse Beweging. Samen met enkele nichten en neven van Verbruggen werden bloemen aan het beeld neergelegd.

De toespraak van Vanhecke stond in het teken van Vlaams Blokstichter Karel Dillen, die vorige vrijdag overleed. Elf jaar geleden sprak hij nog op de eerste 1 meimanifestatie van het Vlaams Blok aan het standbeeld van priester Daens in Aalst, herinnerde de voorzitter.

Guy D'Haeseleer, de Oost-Vlaamse lijsttrekker, stelde dat Vlaanderen klaarstaat om de meerkost van de vergrijzing op te vangen en de welvaart op peil te houden. 'Dat moet dan wel zonder het zuiden van het land en de honderdduizenden werkloze vreemdelingen', luidde het. 'Hun stempelkaart moet zo vlug mogelijk ingeruild worden voor een vliegtuigbiljet naar hun land van herkomst', stelde hij.

foto belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud