Advertentie

Vlaams klimaatbudget in 2006 verhoogd tot 83 miljoen euro (Peeters)

De Vlaamse regering heeft voor de uitvoering van het Vlaams klimaatbeleidplan in 2006 83 miljoen euro voorzien. Dat is 29 pct meer dan de 67 miljoen euro die was voorzien. Bovendien blijkt uit een tussentijdse evaluatie dat de uitvoering van het Vlaams Klimaatsbeleidplan 2006-2012 loopt zoals gepland. Zo stelt Vlaams minister van Leefmilieu Kris Peeters vrijdag in een persbericht.

(belga) Naar aanleiding van de verjaardag van het Kyoto-protocol maakt minister Peeters een balans op van de Vlaamse klimaatinspanningen. Volgens hem zit het reductiepotentieel van de 87 projecten in het Vlaamse klimaatplan "volledig op schema".

Peeters benadrukt dat in 2006 ook meer middelen vastgelegd dan eerst was voorzien. "De verhoging van het vastgelegde budget in 2006 is in belangrijke mate het gevolg van meer steun voor energiebesparende investeringen dan voorzien". In totaal bedraagt het budget voor het plan 700 miljoen euro. De Vlaamse leefmilieuminister benadrukt ook dat de Vlaamse Klimaatconferentie, met vertegenwoordigers van de milieu-, werknemers- en werkgeversorganisaties, bedrijven en universiteiten, haar activiteiten voortzet. In het programma voor 2007 zijn werkgroepen voorzien rond thema's als gebouwen, energie, industrie en landbouw.

Peeters wijst tot slot nog nieuwe klimaatprojecten zoals de inzet van groene telematica, het CO2-toncontract voor elke Vlaming en de aandacht voor klimaat in de nieuwe samenwerkingsovereenkomsten met de lokale besturen".

Foto Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud