Vlaamse begroting vrijdag klaar

Vlaams minister-president Kris Peeters (foto: belga)

De Vlaamse regering hoopt tegen vrijdag haar begrotingswerk af te ronden. De bedoeling is om die maandagnamiddag, bij de opening van het parlementaire jaar, in het Vlaams parlement voor te stellen.

(belga) - Samen met de begroting voor volgend jaar voeren de Vlaamse ministers ook een begrotingscontrole voor dit jaar door. Streefdoel is om dit jaar te eindigen met een tekort van een miljard euro. Daarvoor moest bij aanvang van de begrotingsbesprekingen zowat 200 miljoen euro gevonden worden.

De inspanning voor de begroting van volgend jaar is een pak groter. Alle Vlaamse excellenties samen moeten voor 2010 zowat 1,6 miljard euro vinden om te landen op een tekort van een half miljard. En wat meer is: elke eenmalige besparing die dit jaar wordt doorgevoerd, moet volgend jaar vervangen worden door een structurele maatregel. Vanaf 2011 moet de Vlaamse begroting structureel in evenwicht zijn.

Maandagnamiddag om 14.30 uur komt het Vlaams parlement voor het eerst bijeen. Omdat dit de eerste start van het parlementaire jaar is na de verkiezingen, hoeft de minister-president geen traditionele Septemberverklaring af te leggen waarin de krachtlijnen van de begroting worden voorgesteld. Maar wellicht zal de Vlaamse regering maandag het parlement toch inlichten over de begroting, luidt het bij het Vlaams parlement.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud