Advertentie

Vlaamse havens gaan nauwer samenwerken

De Vlaamse havens hebben zich geëngageerd om nauwer samen te werken. Onder de koepel van het actieprogramma "Flanders Port Area" slaan de havens van Zeebrugge, Oostende, Gent en Antwerpen de handen in mekaar. De Vlaamse regering voorziet voor het programma in 2007 en 2008 samen 1 miljoen euro.

(belga) Om de economische slagkracht van de Vlaamse havens nog te verbeteren, moeten ze in de toekomst meer samenwerken. Op een vergadering met tientallen verantwoordelijken uit de Vlaamse havenwereld woensdag werd daarom het strategisch actieprogramma "Flanders Port Area" gelanceerd.

Dat voorziet in een reeks mogelijke samenwerkingsprojecten tussen de havens. Concreet denkt Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V) aan mogelijke samenwerkingen rond de oprichting van een Vlaams kennisplatform havenlogistiek- en technologie, een Vlaamse cargo community system, een overlegplatform voor opleiding in havens, ...

Een speciale task force onder voorzitterschap van minister Peeters moet de uitwerking van het actieprogramma verder opvolgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud