Vlaamse hogescholen krijgen meer vakantiegeld

Net als het personeel uit het basis- en secundair onderwijs krijgt ook dat van de Vlaamse hogescholen meer vakantiegeld. Dat staat in de ontwerp-cao voor het hoger onderwijs waarover Vlaams Onderwijsminister Frank Vandenbroucke, de vakbonden en de inrichtende machten het maandag eens zijn geraakt.

(belga) Ook de lonen van het administratief en technisch personeel van de universiteiten gaan omhoog.

De cao zet hoog in op de kwaliteit van de loopbaan. Daarbij is de gelijke behandeling van personeelsleden een belangrijk werkpunt. Er komen inspanningen om nieuwe personeelsleden beter te begeleiden en ondersteunen. Bijzondere aandacht gaat ook naar de clustering van deeltijdse opdrachten. Dat moet een goede combinatie tussen het werk en de private leven mogelijk maken.

Opmerkelijk is dat instellingen in het hoger onderwijs vanaf 2008 geen arbeiderscontracten meer afsluiten. Ze zullen ook nagaan welke arbeiderscontracten kunnen worden omgezet naar bediendecontracten, voor zover de betrokkenen het daar zelf mee eens zijn. Omdat dit engagement financieel niet onschuldig is, wordt voorzien in een compensatie.

(foto belga)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud