Vlaamse regering bereikt akkoord over kinderopvang en dienstencheques

(belga) - De Vlaamse minister-president Bart Somers (VLD) en de Vlaamse ministers Renaat Landuyt (sp.a) en Adelheid Byttebier (Groen!) hebben een volledig akkoord bereikt over het versterken van het aanbod van de kinderopvang. Er komt een extra investering van 4 miljoen euro in de bestaande kinderopvang en het aanbod wordt verder versterkt via de dienstencheques. Dat meldt het kabinet van Somers.

Het akkoord bevestigt de afspraken die gemaakt werden tijdens de Vlaamse Ondernemingsconferentie in december 2003.

Het systeem van dienstencheques vormt volgens de regering een goede aanvulling op het bestaande systeem van kinderopvang omdat de opvang ter plaatse kan geschieden.

De Vlaamse regering benadrukt dat kwaliteitscontrole door Kind en Gezin centraal staat bij de uitbreiding van de kinderopvang via dienstencheques.

Nieuwe organisaties zullen daarom in een eerste fase van twee jaar slechts een experimentele erkenning kunnen verkrijgen binnen een beperkt werkterrein: een provincie en een grootstedelijk gebied. Na een evaluatie kan de vergunning dan definitief worden.

De dienstencheques zullen gemiddeld minder dan 5 euro netto per uur kosten. Dat is een spotprijs, ook op de markt van het zwartwerk. Dat was de boodschap die de federale minister van Financiën, Didier Reynders, woensdag gaf op een persconferentie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud