Vlaamse regering reageert verheugd

De Vlaamse regering reageert tevreden op het arrest van de Nederlandse Raad van State over de verdieping van de Westerschelde. 'Met de uitspraak is de weg vrij voor de start van de werken in Nederland', zo stellen Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) woensdag in een gezamelijk persbericht.

(belga) - Vlaanderen dringt bij Nederland al lang aan op de verdieping van de Westerschelde. Daarover werden in 2005 ook verdragen afgesloten. Vlaanderen startte eind 2007 al met haar deel van de werken. Maar in Nederland liep het dossier - tot grote ergernis van Vlaanderen - vertraging op, onder meer door verzet van actiegroepen en door beslissingen van de Nederlandse regering.

Maar met het arrest van de Raad van State kan volgens Peeters en Crevits 'alles in gereedheid worden gebracht om de werken op Nederlands grondgebied voor te bereiden en te starten'. Zij spreken van een 'cruciale stap' in de uitvoering van de Scheldeverdragen.

Peeters en Crevits onderstrepen het belang van de beslissing. 'De Scheldeverdieping is noodzakelijk om de motor van onze Vlaamse economie te laten draaien', luidt het. Vooral voor de haven van Antwerpen betekent het arrest 'goed nieuws'. 'Voor de groei en de werkgelegenheid van de haven is een verdere verdieping van de Westerschelde noodzakelijk om haar concurrentiƫle positie te kunnen bewaren', aldus Peeters.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud