Vlaamse regering woedend over begrotingsmaatregel federale overheid

(belga) - De Vlaamse regering is boos over de beslissing van de federale regering dat de gewesten de werkgeversbijdragen op het vakantiegeld van hun ambtenaren voortaan moeten doorstorten aan de sociale zekerheid. Deze maatregel kost Vlaanderen jaarlijks 40 tot 80 miljoen euro.

Vlaams minister-president Leterme (achtergrond) met twee van zijn ministers: Frank Vandenbroucke en Fientje Moerman (foto belga)

De Waalse minister-president van Cauwenberghe liet al weten dat hij onder voorwaarden bereid is om deze maatregel toe te passen, maar de Vlaamse regering (met de CD&V op kop) zegt dat dit ontoelaatbaar is. De maatregel werd immers getroffen zonder voorafgaand overleg met de gewesten. Waarnemend voorzitter Jo Vandeurzen van de CD&V dreigt zelfs met een boycot van de communautaire onderhandelingen als de federale regering zijn plen doorzet.

De Vlaamse regering komt maandagavond bijeen om zich te buigen over het probleem. Andere thema's die op de agenda staan zijn het dossier-DHL, het communautaire Forum en de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat werd vernomen van de woordvoerster van minister-president Yves Leterme.

De vergadering begint vrij laat (er is sprake van 20 tot 20.30 uur) omdat Leterme, die in de Vlaamse regering ook bevoegd is voor Landbouw, maandag aanwezig is op de Europese landbouwraad in Luxemburg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud