Advertentie

Vlaamse werkloosheid stijgt met 18 procent

VDAB slaat vacatures op in Wis-databank ©Photo News

De Vlaamse werkloosheid blijft oplopen. Eind maart telde de VDAB 191.593 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 18,3 procent meer dan het jaar ervoor. Vooral de mannen en de jongeren worden zwaar getroffen.Bij hen bedraagt de toename telkens meer dan 30 procent.

(tijd) - Het is de vijfde maand op rij dat de werkloosheid in Vlaanderen op jaarbasis stijgt. En het tempo van die toename neemt ook iedere maand toe. De Vlaamse werkloosheidsgraad bedraagt nu 6,68 procent. Bij de mannen is dat 6,35 procent, bij de vrouwen 7,07 procent. Die twee percentages komen steeds dichter bij elkaar te liggen, omdat de werkloosheid bij de mannen veel sneller toeneemt. In maart werd bij hen een toename op jaarbasis met 30,5 procent geregistreerd. Bij de vrouwen was dat slechts 7,3 procent.

Het aantal werkloze jongeren onder de 25 jaar steeg zelfs met 35,5 procent. Afgestudeerden vinden nu erg moeilijk een baan en jongeren worden vaak het eerst ontslagen omdat ze dikwijls met tijdelijke contracten werken of slechts een lage anciënniteit hebben. Enkel het aantal langdurige werklozen blijft voorlopig nog afnemen.    

IB

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud