VLD: 'Laten we nu maar snel aan de slag gaan'

Open Vld vindt het een goede zaak dat de regeringsonderhandelingen nu eindelijk van start zullen gaan. De Vlaamse liberalen verwachten echter dat het nog een tijdje kan duren vooraleer er een regering op de been is. Zij willen alvast dat in het uiteindelijke regeerakkoord voldoende liberale accenten zitten.

(belga) Open Vld-voorzitter Bart Somers neemt akte van de aanstelling van Yves Leterme tot formateur. "Laten we nu maar snel aan de slag gaan", luidde het maandag in een reactie.

Toch zijn de liberalen er net zoals de christendemocraten voorstander van om toch de nodige tijd te nemen om een goed akkoord uit te dokteren. Het zal volgens de Melsensstraat ook nog wel een tijdje duren, aangezien er nog heel wat knelpunten op tafel liggen: Brussel-Halle-Vilvoorde, de staatshervorming, de begroting, de sociaal-economische dossiers, ...

Open Vld wil in elk geval dat het regeerakkoord uiteindelijk heel wat liberale klemtonen bevat, zoals lastenverlaging, meer zuurstof voor de bedrijven, een hervorming van de arbeidsmarkt, enzomeer./.FEM/(AHO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud