Voetbalstadion Schaarbeek: 'vergunningen op 3 jaar kan niet'

©Lieven Van Assche

Brussels minister-president Charles Picqué acht het niet mogelijk om binnen de drie jaar alle nodige toelatingen op zak te hebben voor de bouw van een internationaal voetbalstadion in Schaarbeek. Eerder had Alain Courtois (MR) verklaard dat alle toelatingen eind 2010 moesten rond zijn, opdat het stadion in aanmerking zou kunnen komen voor de Wereldbeker in 2018. Woensdagavond toonde Courtois zich alweer minder scherp.

(belga) - Courtois, die ook al zijn schouders zette onder de organisatie van Euro 2000, had verklaard dat op 31 december 2010 een volledig dossier op tafel zou moeten liggen voor een gezamenlijke kandidatuur van België en Nederland voor de organisatie van de Wereldbeker in 2018.

"Een termijn van vijf jaar lijkt me redelijker, gezien de verschillende stappen die moeten worden gezet", stelde Picqué woensdag in een reactie. Hij citeerde onder meer de noodzakelijke aanpassingen aan gewestplannen en de procedure voor het overleg over de vergunningsaanvragen.

Courtois relativeerde later op de dag evenwel zijn uitspraken. "Er moet een formeel engagement zijn van de publieke autoriteiten van het organiserende land tegenover de FIFA" om tijdig de infrastructuur te voorzien die overeenstemt met de criteria om er een dergelijk evenement in te organiseren, luidde het.

Volgens Picqué zal Brussel bereid zijn "alles in het werk te stellen opdat het Belgisch dossier om samen de Wereldbeker in 2018 te organiseren conform" de eisen van FIFA en opdat de procedures "binnen de nodige termijnen" worden aangevat. Eerder op de dag had de fractieleidster van de MR in het Brusselse parlement de regeringsleider tot spoed aangemaand in het dossier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud