Advertentie

VRT start met acht interne productiehuizen

De VRT richt acht verschillende productiehuizen op die elk binnen hun genre concepten en programma's bedenken en uitwerken voor alle media (radio, TV, internet en mobiel). Het gaat om productiehuizen voor Nieuws, Sport, Cultuur, Weten, Jong, Fictie, Verbindend en Uitleven. Opvallend: door verschuivingen is Jan Hautekiet niet langer nethoofd van Radio en Bart De Poot niet langer van Canvas.

(belga) In de beheersovereenkomst 2007-2011 legde de Vlaamse regering de VRT op om zijn productiehuis om te vormen tot een bedrijfsafdeling die kwaliteit levert en aantrekkelijk is voor creatief talent. Met de oprichting van zijn interne productiehuizen garandeert de openbare omroep dat hij sterke producties zal blijven afleveren voor alle netten, luidt het vrijdag.

Algemeen directeur productie Leo Hellemans heeft vrijdag de verantwoordelijken voor de interne productiehuizen bekendgemaakt (de namen van de productiehuizen zijn werktitels). Voor het productiehuis Nieuws wordt dat Pieter Knapen, voor Sport Lena De Meerleer en voor Cultuur Walter Couvreur. Bart De Poot is niet langer netmanager van Canvas en komt aan het hoofd te staan van het productiehuis Weten. Inge Kluft wordt verantwoordelijke voor Jong, Stef Wouters voor Fictie, Paul De Wyngaert voor Verbindend en Bart De Prez voor Uitleven.

Door de nieuwe verantwoordelijkheden bij de productiehuizen, voert de openbare omroep enkele verschuivingen door binnen de andere directies. Opvallend daarbij is dat Jan Hautekiet, huidig nethoofd van Radio 1, overstapt naar de directie Marktstrategie, waar hij de aanbodstrategie ten aanzien van cultuur en Vlaamse identiteit zal coördineren.

Reinhilde Weyns wordt binnen de directie Media specialist cultuur, wetenschap en geschiedenis voor Canvas. Binnen de directie Media komt de leiding van de netten in handen van Jean Philip De Tender (Eén), Jan Stevens (Canvas), Catherine Castille (Ketnet), Jan Knudde (Radio 2), Chantal Pattyn (Klara), Jan Van Biesen (Studio Brussel), Steve De Coninck-De Boeck (Donna) en Wim Jansen (RVi). Voor Radio 1 gaat de VRT intern op zoek naar een opvolger.

Eerder raakte al bekend dat Eén, Radio 2, Donna, Ketnet en RVi gecoördineerd angestuurd worden door Mieke Berendsen; Radio 1, Canvas, Klara en Studio Brussel door Isabelle Baele.

De komende maanden wordt de reorganisatie van de VRT verder afgerond, luidt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud