VUB telt 11 procent meer eerstejaarsstudenten

(belga) - Aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben zich dit academiejaar 11 procent meer nieuwe eerstejaarsstudenten ingeschreven.

De toename van het aantal studenten geldt voor vier op de vijf bacheloropleidingen. Dat laat de universiteit weten naar aanleiding van de opening van het academiejaar. Zo'n 1.490 nieuwe studenten schreven zich de voorbije maanden in aan de VUB. Inschrijven kan nog tot 15 oktober.

Onder de stijgers bevinden zich onder meer wijsbegeerte, rechten en taal- en letterkunde. De opleiding economische wetenschappen stijgt spectaculair met een procentuele groei van 233. Ook politieke en sociale wetenschappen winnen terrein. Voorts telt de VUB ook stijgingen in de geneeskunde, fysica en biologie. Het altijd populaire communicatiewetenschappen bleef status-quo. Tot de dalers behoren kinesitherapie, chemie, computerwetenschappen en wiskunde.

De Katholieke Universiteit Leuven Campus Kortrijk (Kulak) wil verder werken aan de uitbouw van de campus en mikt op lange termijn op 1.500 studenten. De West-Vlaamse satelliet van de KU Leuven ziet dit academiejaar de kaap van de duizend ingeschreven studenten dichterbij komen. Het globale aantal studenten is dan wel gegroeid, voor het eerst in drie jaar is de groei van de nieuwe eerstejaarsstudenten afgenomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud