Advertentie
Advertentie

Waalse regering rekent op nationale solidariteit

Soldaten en reddingswerkers aan het werk in Pepinster, dat zwaar getroffen werd door de watersnood. ©EPA

De Waalse regering en de federale regering moeten samenzitten voor overleg na de watersnood die Wallonië een maand geleden trof. Dat zegt Jean-Luc Crucke (MR), de Waalse minister van Begroting en Financiën.

Crucke doet zijn oproep in een interview in Le Soir. Volgens de minister is wat gebeurde, het moment om aan te tonen of er nog nationale solidariteit bestaat. 'We moeten daarvoor met de federale regering rond de tafel gaan zitten', zegt hij.

Die federale steun mag zich volgens hem niet beperken tot de inzet van de civiele bescherming of Defensie. Hij haalt onder meer maatregelen inzake BTW aan. Zo moet volgens Crucke worden vermeden dat enkel het federale niveau inkomsten ontvangt uit de wederopbouw van Wallonië. 'We moeten een modus vivendi en een modus operandi vinden. Ik denk aan vormen van herverdeling van hulp voor wederopbouw', voegt hij eraan toe.
Over die wederopbouw wijst Crucke nog op de 200.000 werklozen die Wallonië telt. Iedereen kan meehelpen, aldus nog de Waalse minister. Hij verwijst ook naar de inzet - zonder ze expliciet te noemen - van sans-papiers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud