Advertentie

Warme winter doet verwarmingskosten met 30 pct dalen

De warme winter heeft de verwarmingskosten met bijna één derde doen dalen. Een gemiddeld gezin dat stookolie gebruikt, heeft zo'n 400 euro bespaard. Maar ook het gas- en elektriciteitsverbruik is de afgelopen maanden spectaculair gedaald. Dat meldt "Het Nieuws" van de VRT-radio donderdagochtend. Ook Le Soir schrijft over de dalende verwarmingskosten.

(belga) Deze winter is één van de warmste ooit en dus mocht de verwarming in veel gezinnen lager. Dat vertaalt zich in de facturen, zegt Johan Mattart van de federatie van brandstoffenhandelaars (Brafco). "We gaan uit van een daling van de verkoop van ongeveer twintig tot dertig procent. Een modaal gezin met een jaarverbruik van ongeveer drieduizend liter boekt een prijsvoordeel van ongeveer 500 euro, " aldus Mattart.

Maar ook wie geen stookolie gebruikt om zich te verwarmen, heeft een goede zaak gedaan de voorbije winter, want ook het gasverbruik is de voorbije weken spectaculair gedaald. Maar op jaarbasis blijft de besparing daar beperkt, zeggen de leveranciers, want de tweede helft van de zomer was dan weer een heel stuk frisser dan normaal, aldus de VRT-radio.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud