Advertentie

Wathelet erkent dat begroting achterhaald is

Staatssecretaris van Begroting Melchior Wathelet (cdH) heeft zaterdag de begroting 2009 verdedigd, maar erkent tegelijkertijd dat de hypotheses waarop die gebaseerd is, "achterhaald" zijn.

(belga) - "De macro-economische hypotheses van de economische begroting die het Planbureau opstelde en waarop de begroting gebaseerd is, zijn achterhaald", erkent Wathelet in een persbericht.

Maar het Rekenhof, dat de begroting nu bekritiseert, "constateert in zijn rapport zelf dat de macro-economische hypotheses voortdurend evolueren", voegt de staatssecretaris eraan toe. Alle prognoses van groei en inflatie die het Rekenhof gebruikt, dateren overigens "van na het neerleggen van de begroting".

Over de steunmaatregelen voor de financiële sector, die het Rekenhof onduidelijk noemt, zegt Wathelet dat ze verduidelijkt zijn in zowel de algemene begrotingsuiteenzetting als tijdens commissievergaderingen.

Sommige initiatieven werden genomen "bijna gelijktijdig met het neerleggen van de begroting". Daardoor was het dus niet mogelijk alle informatie op te nemen in de parlementaire documenten, luidt het nog.

"Er zal een gedetailleerd antwoord gegeven worden op alle opmerkingen van het Rekenhof tijdens de vergaderingen van de commissie voor de Financiën en de Begroting volgende week", besluit Wathelet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud