'Werk dat we samen begonnen zijn, samen afmaken'

'Het laatste jaar van de regeeerperiode zullen wij gewetensvol gebruiken om het werk dat we samen begonnen zijn, samen af te maken'. Dat zei Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) maandagnamiddag in zijn septemberverklaring. Die kreeg applaus van de meerderheid, maar niet van N-VA.

(belga) - In de septemberverkalring legt de Vlaamse regering de krachtlijnen van het beleid voor het komende jaar uiteen. Door het ontslag van Geert Bourgeois uit de Vlaamse regering raakte de aandacht hiervoor echter wat ondergesneeuwd.

De verklaring van Peeters, negentien bladzijden lang, viel uit in vier delen: maatregelen rond koopkracht, een stand van zaken van de uitvoering van het regeerakkoord, de ambitie van de regering om tegen 2020 een Europese topregio te worden én de staatshervorming.

Inzake koopkracht wees Peeters op de uitbreiding van de jobkorting en een premie van 500 euro voor dakisolatie vanaf 2009.

Peeters bracht een overzicht van wat er van het regeerakkoord allemaal is uitgevoerd.  'Uit de opvolging blijkt dat reeds 91 procent van de projecten in uitgevoerd zijn of in uitvoering zijn', zei hij. 'Niettemin moeten we het werk nog afmaken en we zullen dat doen', voegde hij eraan toe.

De minister-president stond  in zijn verklaringen ook nog eens stil bij de communautaire situatie. 'Wij hebben in de lijn van wat vorige week werd besproken de nodige garanties gekregen dat een geloofwaardige dialoog mogelijk is. We moeten deze kans voor Vlaanderen grijpen', zei Peeters.

De minister-president kreeg applaus van CD&V, Open Vld en sp.a+Vl.Pro, maar niet van N-VA. Woensdag debatteert het Vlaams parlement over de septemberverklaring.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud