Werkgevers mobiliseren rond 'Groot Brussel'

Het platform 'Business Route 2018 for Metropolitan Brussels' heeft zijn laatste ontbrekende handtekening ontvangen, die van de gedelegeerd bestuurder van Voka. Dat bericht Le Soir maandag.

(belga) - Het platform 'Business Route 2018 for Metropolitan Brussels' werd begin april met de steun van het VBO gelanceerd door de drie patroonsorganisaties Beci-UEB (Brussel), Voka-Comité Brussel en de Union Wallonne des Entreprises (UWE) met het oog op de lancering van een economisch actieplan voor de regio.


De toenmalige gedelegeerd bestuurder van Voka, Philippe Muyters, kon het document niet zoals voorzien ondertekenen omdat hij net Vlaams minister was geworden. De handtekening van zijn opvolger geeft het document juridische kracht.
Doel van het opzet 'Business Route 2018 for Metropolitan Brussels' is de economie van Brussel en zijn ruime periferie te stimuleren, dit incluis in een aantal gebieden van Vlaams-Brabant en Waals-Brabant. 'Groot Brussel' strekt zich uit over 35 gemeenten en bijna drie miljoen inwoners.


Tien thematische werkgroepen hebben zich gebogen over de ontwikkeling van pistes van een actieplan. Op basis van dit werk werden een 40-tal maatregelen voorzien, die in de loop van een decennium moeten worden uitgevoerd.
Eén van de voorgestelde ideeën is de oprichting van een museum voor hedendaagse kunst in Brussel. 'Brussels Metropolitan' steunt de organisatie in Brussel van een mondiaal gebeuren, zoals de Wereldbeker voetbal, en voorziet ook de stichting van een BRIC-onthaalcentrum om bedrijven uit deze groeilanden (Brazilië, Rusland, India en China) om zich in Brussel te vestigen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud