'Wie misnoegd is, moet weggaan'

Jean-Marie Dedecker - Foto Photonews ©Photo News

Een dag nadat Kamerlid Rob Van de Velde interne strubbelingen en de perikelen rond de lijstvorming aankaartte bij Lijst Dedecker (LDD), zet voorzitter Jean-Marie Dedecker orde op zaken."Wie nu nog misnoegd is, moet maar weggaan", zegt hij.

(belga) - Dat staat zondag in Het Nieuwsblad op Zondag. Dedecker heeft de lijsten inmiddels zelf afgerond.  "Ik heb mijn macht gebruikt. Nu is het over."

"Als er iets positiefs is aan dat interview (met Van de Velde, nvdr), is het dat ik de vlucht vooruit neem", aldus Dedecker. "Al die misnoegden trekken dan naar de pers, ik weet hoe dat gaat. Dat moet gedaan zijn."

Zo staat het definitief vast dat acteur Karel Deruwe de zesde plaats krijgt in Antwerpen en Mimount Bousakla, ex-sp.a, krijgt er de eerste opvolgersplaats. Jurgen Verstrepen, die kritiek kreeg van Van de Velde, blijft lijsttrekker.

In Oost-Vlaanderen krijgt Patricia De Waele de derde plaats. De politica uit Evergem komt van Open-Vld waar ze een paar jaar geleden kandidaat-voorzitster was. Voor Walter Govaerts uit Wetteren is er geen plaats op de lijst.

De partijtopman zegt nog dat de gemoederen inmiddels bedaard zijn, maar dat Van de Velde een "beginnersfout" gemaakt heeft. "Ik was vandaag razend." Dedecker verwacht nog een pak misnoegden volgende week.

Van de Velde haalde zaterdag in een interview met De Standaard fors uit naar de werking van zijn partij. Zo zei hij dat de kandidatuur van Luc Beaucourt bewust vanbinnen de partij getorpedeerd was, en verweet hij de Antwerpse lijsttrekker een 'duidelijk zichtbaar engagement'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud