Woensdag wellicht opnieuw veilig drinkwater in Assenede

(belga) - De inwoners van Assenede weten woensdagmiddag of hun drinkwater weer schoon is. De analyseresultaten van het water worden dan bekendgemaakt. Afgelopen weekend sloeg de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening alarm omdat het drinkwater uit de watertoren van Assenede besmet was door een bacteriologische infectie. Sindsdien moeten ruim 10.000 inwoners hun drinkwater minstens vijf minuten koken voor gebruik.

De bacteriologische besmetting kwam aan het licht bij het nemen van routinestalen. Het water in de watertoren van Assenede bleek besmet. 'Maar het staat vast', zegt gewestelijk directeur Alfred Bauwens, 'dat er geen gebreken zijn aan de toren'. Wel acht hij het best mogelijk dat bij de aanvoer van water uit Kluizen, een deelgemeente van Evergem, een en ander is misgelopen. De watertoren van Assenede, die de deelgemeenten Assenede, Bassevelde en Boekhoute voorziet van drinkwater, wordt gevoed vanuit Nederland en vanuit Kluizen.

'Door werken in Ertvelde, moet het water van Kluizen voorlopig via het particulier distributienet en niet via een directe leiding'. Besmetting van het water dat naar de watertoeren vloeit, kan dus zijn veroorzaakt door water van een particulier, legt Bauwens uit. 'Een 'bricoleur' die zijn waterput zelf op het distributienet heeft aangesloten bijvoorbeeld'.

Ondertussen zijn alle leidingen gedesinfecteerd en worden woensdag nieuwe analyses uitgevoerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud