Advertentie

Zes op tien Vlamingen vrezen voor baan

Zes op de tien werkende Vlamingen achten de kans groot tot zeer groot dat ze in 2009 hun job verliezen door de economische crisis.

(belga) - Eén Vlaming op de drie is daarom bereid in te leveren op zijn loon in ruil voor werkzekerheid. En meer dan zeven op de tien Vlamingen willen meer uren werken voor hetzelfde loon. Dat blijkt uit een exclusieve enquête van Het Laatste Nieuws.

De recessie slaat hard toe in de hoofden van de Vlamingen. De angst om door een faillissement of herstructurering zonder werk te vallen, is de jongste jaren nooit zo groot geweest. Liefst 29 pct van de werkende Vlamingen acht de kans "zeer groot" dat ze in 2009 hun job verliezen. Nog eens 34 pct acht die kans "groot". Slechts een uiterst kleine minderheid van 8 pct is er vrij gerust in en acht de kans "zeer klein" tot "onbestaande" dat ze volgend jaar ontslagen worden, zo blijkt uit de enquête van het onderzoeksbureau Field Research bij 1.000 Vlamingen.

Die onzekerheid is zo groot dat bijna 34 pct van de werkende Vlamingen bereid is om voor een lager loon te werken, als ze maar aan de slag kunnen blijven. En liefst 72 pct wil desnoods langer werken voor hetzelfde salaris. Bij de werklozen is het pessimisme zo mogelijk nog groter: 85 pct acht de kans "groot" tot "zeer groot" dat ze ook in 2009 geen job zullen vinden. Van alle ondervraagde Vlamingen vreest 83 pct dat de crisis volgend jaar alleen maar erger wordt. Al gelooft driekwart van de Vlamingen dat de recessie hooguit nog een jaar zal duren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud