Ziekenfondsen Partena en Partenamut betalen Becel pro-activ terug

Voortaan betalen de ziekenfondsen Partena Onafhankelijk Ziekenfonds Vlaanderen en Partenamut het hele gamma cholesterolverlagende producten van Becel pro-activ terug, zo laat Becel woensdag weten. Het is de bedoeling de bevolking te sensibiliseren over het belang van een gezond cholesterolgehalte.

(belga) Het initiatief kadert in een globaal plan rond gezondheidspromotie van beide ziekenfondsen. Een eerste luik van de strijd tegen cholesterol bestaat in preventie en informatie, waarbij de klemtoon ligt op het belang van een gezonde levensstijl.

Een tweede luik betreft de behandeling van het cholesterolprobleem. Binnen dat luik past de terugbetaling van de producten Becel pro-activ, die 'een licht tot matig verhoogd cholesterolgehalte kunnen verminderen', luidt het.

Regels

Volgens een woordvoerster van minister van Volksgezondheid Rudy Demotte kunnen de ziekenfondsen zelf beslissen of ze producten terugbetalen. 'Het gaat hier om een marketingoperatie tussen twee actoren en dat is niet tegen de regels. Ziekenfondsen zijn vrij om gezonde producten terug te betalen'. Ze voegt er nog aan toe dat de minister overtuigd is dat gezonde voeding in combinatie met voldoende bewegen noodzakelijk is voor een goede gezondheid. Maar voedingsmiddelen die de cholesterol verlagen zijn geen geneesmiddelen, dus beslist de minister ook niet over de mogelijke terugbetaling ervan', luidt het nog.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud