Zware brand treft Antwerpse stationsbuurt

De brand aan de Carnotstraat in Antwerpen is onder controle. Interieurwinkel Gifi en het achterliggende magazijn zijn volledig vernield. De bewoners van de zes bovenliggende verdiepingen moeten de nacht elders doorbrengen.

(belga/tijd) - "Wie niet bij familie terecht kan, wordt door de stad opgevangen in een nabijgelegen jeugdherberg of in het Docks Hotel", zegt Sven Lommaert van de lokale politie.

Zevenhonderd buurtbewoners uit de Carnotstraat, de Constitutiestraat en de Congresstraat moesten hun woning verlaten. Het ging om een preventieve maatregel vanwege de hevige rookontwikkeling. Een 60-tal onder hen werd opgevangen in de sporthal aan de Plantin en Moretuslei. De anderen werden opgevangen door familie en vrienden of volgden de brand van op de straat.

"Zes woningen in de Congresstraat, die aan het magazijn grenzen, hebben rook- en waterschade opgelopen. Ook die bewoners moeten de nacht bij familie of in een opvangmogelijkheid van de stad doorbrengen. De bewoners van de Constitutiestraat mogen allemaal al terug naar huis", zegt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen.De brandweer is nog steeds aan het nablussen. Het korps van Antwerpen krijgt daarbij bijstand van de korpsen van Borsbeek, Wommelgem en Brasschaat. Ook de civiele bescherming biedt een helpende hand.De gemeentelijke rampenfase is inmiddels afgeblazen, aldus nog Sven Lommaert.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud