Advertentie

'Hamas verhindert verzorging gewonde Palestijnen in Egypte'

De islamitische verzetsbeweging Hamas verhindert honderden Palestijnen, die gewond raakten bij de Israëlische luchtaanvallen, Gaza te verlaten om verzorgd te worden in Egypte.

(belga) - Dat zei de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken, Ahmed Aboel Gheit, zondag.

"Ze verbieden de gewonden om naar Egypte te gaan", zei Gheit tijdens een persconferentie met de Palestijnse president Mahmoed Abbas, die in Egypte op bezoek is. Egypte is samen met Israël het enige land dat een grens heeft met de Gazastrook. Op de vraag waarom hen dat verboden wordt, antwoordde Gheit: "Vraag dat aan diegenen die Gaza controleren. We wachten de gewonden op aan de grens. Ze mogen de grens niet over".

De Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, pleitte zondag overigens voor het uitbreiden van de operaties van het Israëlische leger tegen Hamas in de Gazastrook. "Het Israëlische leger zal zijn operaties zoveel als nodig uitbreiden en verzwaren", zei Barak voor de wekelijkse vergadering van de regering in Jeruzalem.

In de Libanese hoofdstad Beiroet kwamen zondag honderden mensen samen aan de zetel van de Verenigde Naties om te protesteren tegen de luchtaanvallen van Israël en om zich solidair te tonen met het Palestijnse volk. In de Jemenitische hoofdstad Sanaa namen tienduizenden mensen zondag deel aan een steunmanifestatie voor de Palestijnen in de Gazastrook.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud