'Wal-Mart waarschuwt kaderleden voor Obama'

De Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart waarschuwt zijn kaderleden voor de mogelijke gevolgen indien de Democratische presidentskandidaat Barack Obama de verkiezingen in november wint. Het supermarktconcern vreest onder meer dat dat zal leiden tot meer macht voor de vakbonden, zo schrijft de Wall Street Journal vrijdag.

(belga) - Volgens de krant, die zich baseert op getuigenissen van een twaalftal werknemers, heeft de directie van Wal-Mart verschillende internetvergaderingen belegd om het thema te bespreken.

Employee Free Choice Act

De supermarktketen houdt er rekening mee dat Obama, indien hij wordt verkozen, er voor zal zorgen dat de Employee Free Choice Act (EFCA), een nieuwe wet die het gemakkelijker zou maken om werknemers te organiseren, er komt. Obama sprak zich eerder al uit voor het wetsvoorstel. Zijn rivaal, de republikein John McCain, is tegen.

De moderator van de vergadering verklaarde: ik zeg jullie niet voor wie jullie moeten stemmen, maar denk eraan dat die wet er zal komen indien de Democraten winnen en dan hebben jullie niet veel meer te zeggen wat betreft de vakbondskwestie', vertelde een kaderlid van een winkel in Missouri. 'Ik ben niet dom, ze zeggen me voor wie ik moet stemmen', aldus het kaderlid aan Wall Street Journal.

Een woordvoerder van Wal-Mart distantieert zich van de feiten: 'Indien sommige verantwoordelijken van de supermarktketen hun werknemers hebben gezegd hoe ze moeten stemmen, zijn ze in fout en hebben ze dat gedaan zonder onze toestemming'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud