17 doden door krachtige explosies in Algiers

In de Algerijnse hoofdstad Algiers hebben zich woensdag omstreeks 11.45 uur Belgische tijd krachtige explosies voorgedaan, onder andere op de esplanade van de regeringszetel. De aanslagen hebben volgens de Civiele Bescherming aan 17 mensen het leven gekost.

(belga) De explosie voor het regeringsgebouw werd over de hele stad gehoord en deed meerdere gebouwen in het centrum op hun grondvesten daveren. Meteen hebben zich politievoertuigen en ziekenwagens ter plaatse begeven. Het gebouw telt meerdere verdiepingen. De regering en meerdere ministeries zetelen er.

De getuigen vertelden dat een kamikaze zich een weg had gebaand doorheen een politieversperring nabij de regeringszetel. Op een afgeschermde parkeerplaats bracht hij dan de wagen tot ontploffing.

De andere aanslagen viseerden het Hotel Mercure in de wijk Dar al-Beiba en een politiecommissariaat in Bab al-Suwar.

Premier Abdelaziz Belkhadem sprak van een 'laffe en criminele daad'. Die is bewust gepleegd op een ogenblik dat Algerije 'nationale verzoening' nastreeft.

Vermoed wordt dat de uit meerdere terreurgroeperingen uit Noord-Afrika ontstane terreurorganisatie al-Qaida van de Islamitische Maghreb achter de aanslagen steekt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud