Advertentie

17 doden en 14 gewonden bij aanslagen in Irak

(belga) - In een thermische centrale in de Iraakse stad Baïji, 200 km ten noorden van Bagdad, zijn donderdag acht werknemers doodgeschoten door een groep gewapende mannen. Dat melden de veiligheidsdiensten.

'Mannen aan boord van twee auto's hebben het vuur geopend op een bus die de thermische centrale buitenreed. Acht inzittenden kwamen om het leven', bevestigt een bron in Tikrit. De lichamen werden overgebracht naar het ziekenhuis van Tikrit. De daders van de aanslag zijn nog steeds spoorloos.

Tijdens gevechten in de zuidelijke stad Basra zijn vijf burgers omgekomen, waaronder een advocate, die in het centrum van de stad werd doodgeschoten.

In Bagdad is een burger om het leven gekomen en zijn negen gewonden gevallen bij twee bomaanslagen.

Volgens de Iraakse veiligheidsdiensten zijn in het zuiden van Bagdad drie werknemers van een bakkerij doorgeschoten door gewapende mannen.

In het oosten van de Iraakse hoofdstad zijn vijf manschappen van een commando-eenheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken gewond geraakt na een explosie van een autobom. Volgens een bron van het ministerie is de auto aan de ingang van het hoofdkwartier ontploft.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud