20 doden bij vliegtuigcrash in Frans-Polynesië

De crash van een klein verkeersvliegtuig voor het Polynesische eiland Moorea heeft donderdag aan twintig mensen het leven gekost. Volgens berichten van de Nieuw-Zeelandse radio van vrijdag bevonden zich aan boord van het tweemotorig toestel van het type De Havilland Twin Otter ook twee leden van een delegatie van de Europese Unie.

(belga) Het toestel van de luchtvaartmaatschappij Air Moorea was onderweg van het tot Frans-Polynesië behorende eiland naar de hoofdstad Papeete op Tahiti, toen het om een nog ongekende oorzaak in zee stortte. De vlucht duurt normaal slechts vijf tot zeven minuten.

Twee van de slachtoffers waren toeristen. Over hun identiteit is niets bekend. Ook de namen van de omgekomen leden van de EU-delegatie werden niet genoemd.

Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso heeft vrijdag bevestigd dat twee functionarissen van de Europese Commissie omgekomen zijn bij de crash van een klein verkeersvliegtuig in de lagune van Moorea op Frans-Polynesië.

"Wij zijn geschokt over het nieuws dat ons bereikt heeft", aldus Barroso in Brussel. De slachtoffers, de Belg Jean-Pierre Pierard en de Fransman Michel Gauché, waren beide functionarissen van het Europees Ontwikkelingsfonds.

Ook de Franse president Nicolas Sarkozy drukte al zijn diepe bedroefdheid uit over het ongeluk.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud