30 doden in Irak

(belga) - Bij aanslagen en gevechten in Irak zijn maandag meer dan 30 mensen om het leven gekomen. Alleen al bij een bomaanslag in Bagdad stierven negen mensen. Volgens de Arabische nieuwszender al-Arabiya bevonden zich onder de slachtoffers drie agenten.

De zender meldde tevens dat de Iraakse afdeling van Al Qaeda er maandag in een communiqué mee dreigde "de aarde te laten beven" als de Amerikaanse en Iraakse troepen hun offensief "Steel Curtain" aan de grens met Syrië niet binnen 24 uur stopzetten.

Bij dat offensief tegen opstandelingen in het westen van Irak brachten de Amerikaanse troepen het voorbije weekend naar eigen zeggen minstens 17 vijandige strijders om het leven. Aan Amerikaanse zijde viel er één dode.

In Kirkuk kwamen volgens de politie twee bewakers van olie-installaties om het leven bij een zelfmoordaanslag met een autobom. Daarbij vielen ook dertien gewonden.

In al-Azisija, 80 km ten zuiden van Bagdad, trof de politie maandag het lijk aan van een leerkracht. De vrouw werd twee dagen eerder ontvoerd door onbekenden.

Bij een razzia in al-Joessifija brachten Iraakse en Amerikaanse troepen maandag drie vermoedelijke extremisten om het leven. Volgens het Iraakse leger werden bij de razzia dertien verdachten opgepakt, onder hen ook een Syriër.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud