33 doden bij aanslagen in Pakistan

Foto AFP ©AFP

Zeker 33 mensen zijn om het leven gekomen bij twee bomaanslagen in Noord-West-Pakistan. Beide aanslagen werden op een markt gepleegd en zijn nog niet opgeëist.

(belga) - De aanslag met een bomauto op een druk bezochte markt in de Pakistaanse stad Peshawar vrijdag heeft aan 27 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de politie zaterdag meedeelde, nadat er nog zes lichamen zijn gevonden in het puin.
"Wij hebben zes lichamen gevonden die bedolven waren onder het puin van twee hotels en een huis. Daarbij waren een 12-jarige jongen en een vrouw", verklaarde een lokale politieofficier.

De aanslag vond plaats voor een sjiitische moskee, op een van de drukste markten van Peshawar. Mensen waren er boodschappen aan het doen voor de Aïd al-Adha, een belangrijk moslimfeest, de bekroning van de bedevaart naar Mekka. Verschillende gebouwen en winkels werden vernield en er ontstond heel wat paniek in de mensenmassa.

Enkele uren eerder had een andere bomaanslag al het leven gekost aan zes mensen. Die aanslag werd gepleegd op een markt in Orakzai, een semi-autonoom stammengebied dichtbij Peshawar. Geen van beide aanslagen werd opgeëist.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud