343 slachtoffers na tsoenami in Indonesië

Volgens de chef van de crisiscel van het Indonesische ministerie van Gezondheid zijn er minstens zes buitenlanders onder de 343 doden van de tsoenami.

(belga) Hij sprak van een Japans slachtoffer en van een Belg. Buitenlandse Zaken in Brussel houdt het er echter bij dat er enkel een Belgische gewonde is.

Het Indonesische agentschap Antara signaleert ook een Nederlands slachtoffer. Uit ziekenhuisbron verluidt dat twee Saoediërs, een moeder en haar zoon, omgekomen zijn. Ten slotte is volgens het Zweedse ministerie van BZ ook een Zweedse man onder de doden

Mensen van buitenlandse en Indonesische hulporganisaties begonnen dinsdag te arriveren in het zuiden van Java terwijl redders in de verwoeste gebouwen, huizen en ander puin naar overlevenden zochten van de door een aardbeving veroorzaakte tsoenami.

Honderden Indonesische militairen en vrijwilligers helpen de plaatselijke bevolking, inbegrepen rouwende familieleden, in het zoeken naar overlevenden en het lokaliseren van lichamen.

Het idyllische kustgebied van Pangandaran op West-Java ligt bezaaid met vissersboten, auto's, stukken hout en brokstukken beton dat de tot vier meter hoge golven hier maandagnamiddag achterlieten. De vloedgolf trof circa 200 kilometer kust in de provincies West- en Centraal-Java.

In totaal zijn er nog 150 vermisten terwijl 52.700 mensen dakloos zijn geworden of hun woonst verlieten en hogergelegen gebied opzochten.

De populaire badplaats Pangandaran is het zwaarst getroffen gebied met minstens 186 doden en verschillende hotels en huizen die werden verwoest.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud