40 'preventieve' aanhoudingen in Italie

Italië heeft, in de nasleep van de Britse onthullingen over een verijdeld 'nieuw 9/11', uit voorzorg veertig mensen opgepakt, zo meldde vrijdag het agentschap Ansa. Alle arrestanten 'behoren tot de islamistische stroming'.

(belga) De Italiaanse pers had vrijdagochtend gewag gemaakt van het bestaan van een lijst met '50 potentieel gevaarlijke islamisten'. Onder hen zijn zowel personen die reeds op het Italiaanse grondgebied zijn gearresteerd in verband met het 'internationale terrorisme' als mensen die 'ervan verdacht' worden, banden met islambewegingen te onderhouden

'Rashid Rauf'

Pakistan heeft vrijdag de naam van een Brit vrijgegeven die op haar grondgebied werd opgepakt en die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij het terreurcomplot dat donderdag aan het licht kwam. Pakistan legt ook een verband met het terreurnetwerk al-Qaïda.

'Een van de sleutelpersonen onder de gearresteerden is de Britse burger Rashid Rauf', aldus de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken in een persbericht. 'Er is ook informatie over een een band met al-Qaïda', zo gaat de minister verder.

Het persbericht vermeldt niet hoeveel verdachten er in Pakistan precies gearresteerd zijn, noch de plaats van de arrestaties.

Volgens informatie die eerder door regering en de politie werd gegeven, zijn er vorige week in Pakistan al zeven mensen opgepakt, onder wie twee Britten van Pakistaanse origine. De arrestaties gebeurden in Lahore (oost) en Karachi (zuid) en werden uitgevoerd voor de grootschalige politie-operatie in Groot-Brittannië waarbij 24 mensen werden gearresteerd.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud