41 gewonden bij aardbeving in Zuid-Japan

(belga) - De regio van Fukuoka op het Kyushu-eiland is woensdag in de vroege ochtend opgeschrikt door een nieuwe zware aarschok met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. Minstens 41 mensen raakten gewond, van wie een aantal ernstig, alus de brandweer.

Seismologen denken dat het om een naschok gaat van de aardbeving met een grootte van 7 op de schaal van Richter die dezelfde regio precies een maand geleden trof. Er viel toen een dode, 700 mensen raakten gewond en ongeveer 2.000 personen werden dakloos.

De beving was dinsdag voelbaar om 21.11 uur in de stad Fukuoka, de hoofdstad van Kyushu, 850 kilometer ten zuidwesten van Tokio. Dat meldde het Japanse meteorgolische instituut. Op minstens vijf plaatsen waren er bodemverschuivingen en een dertigtal gebouwen zijn zwaar beschadigd. In het luchthavengebouw van Fukuoka zijn zes glazen panelen gebroken.

Het hypocentrum lag 14 km onder het zeeoppervlak, wat niet diep is. Het tsoenami-alarm is niet in werking getreden. Op het eiland Genkai, ter hoogte van Fukuoka, zijn bodemverzakkingen vastgesteld. Het eiland was al verwoest door de beving van 20 maart.

De hogesnelheidstrein tussen Fukuoka en Osaka en bepaalde lokale treinen reden tijdelijk niet. Autosnelwegen werden gesloten.

Sinds enkele maanden is de seismische activiteit bijzonder intens in Japan, ook in Tokio. Volgens een regeringsrapport van december zou het kunnen dat de hoofdstad, met 12,5 miljoen inwoners, getroffen zal worden door een zware aardbeving.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud