80 miljoen boete voor France Télécom

De Franse rechtbank heeft telefoonmaatschappij France Télécom in beroep veroordeeld tot een boete van 80 miljoen euro voor misbruik van haar dominante positie. Het hof van beroep bevestigt daarmee de uitspraak van de rechter in eerste aanleg.

(belga) De raad voor de mededinging had France Télécom in november vorig jaar veroordeeld omdat ze haar concurrenten geen toegang gaf tot breedbandinternet via ADSL. Dat zou de Franse economie aanzienlijke schade toegebracht hebben. De raad veroordeelde France Télécom tot een boete van 80 miljoen euro, een record.

ADSL werd in 1999 gelanceerd in Frankrijk. Telefoonmaatschappij France Télécom stond in voor het beheer van het netwerk. Het bedrijf mocht ADSL aanbieden aan de eindgebruiker, maar moest het netwerk ook beschikbaar stellen voor andere spelers op de markt die bandbreedte willen verkopen aan internetaanbieders. Dat deed France Télécom pas in september 2002.

Het hof van beroep tilde erg zwaar aan de anticoncurrentiële houding van de telefoonmaatschappij. Het hof oordeelde dat de boete van 80 miljoen euro niet buiten proportie was.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud